Ervaringen

Man, 58 jaar reuma


Via het reuma blad waarop ik ben geabonneerd heb ik gelezen dat voetreflex-therapie een positief effect kan hebben op mensen met reumatische klachten. De klachten kunnen door deze therapie verminderen. Via een korte zoektocht op internet ben ik bij José Claassen terecht gekomen. Bij ons eerste kennismakingsgesprek heb ik verwachtingen uit kunnen spreken. José is een warme, betrokken en deskundige voetreflex therapeute die mij enorm heeft geholpen bij het verlichten van mijn klachten. Zij liet mij inzien dat ik klachtenreductie bij mezelf moet zoeken en dat zij mij daarbij zou helpen. De voeten zijn een weerspiegeling van je lichaam. Ik had erg veel pijn door reuma en artrose. Bovendien was ik erg onrustig en liep van de ene naar de andere therapeut. Door José ben ik evenwichtiger geworden en dichter bij mezelf komen staan. Hierdoor kan ik beter met de pijn omgaan. José heeft mij een enorme boost gegeven waarmee ik verder kan. José enorme dank daarvoor.

Man 36 jaar met collitus ulcerosa


Ik heb sinds enkele jaren collitis ulcerosa en merkte de laatste tijd dat mijn medicijnen niet meer voldoende verlichting konden bieden. Een kennis van mij tipte mij dat voetreflex therapie mogelijk een oplossing zou kunnen zijn. Ik ben via de website bij José terechtgekomen. Tijdens een eerste kennismaking en behandeling hebben we samen bekeken of een voetreflex behandeling toegevoegde waarde voor mij zou kunnen hebben. Ik heb nu zo’n 10 behandelingen gehad en ben zeer tevreden met de resultaten. José bereidt zich altijd goed voor op iedere behandeling en zoekt precies uit welke behandeling voor mij het beste resultaat geeft. We bespreken ook altijd hoe het met mij gaat n.a.v. de vorige behandeling. José bespreekt mijn behandeling ook in een soort klankbordgroep met andere voetreflex therapeuten, zodat zij kennis en ervaring met elkaar delen. Dankzij mijn behandelingen zit ik beter in mijn vel en zijn lichaam en geest beter in balans. Collitis ulcerosa kan niet genezen worden, maar dankzij de voetreflex behandelingen, wordt mijn dagelijks leven niet meer bepaald door deze ziekte.

Vrouw 53 jaar overgangsklachten


In de 2 maanden voorafgaande aan de reflexbehandelingen, zat ik in een relationele crisis en ben ik helaas nu gescheiden. Ik heb de reflexbehandelingen als prettig ervaren. De massage zelf vond ik soms wel pijnlijk. Bijzonder wat je allemaal af kan lezen van de voeten over iemands gesteldheid en karaktereigenschappen. Ik ging bewuster leven en beter voor mezelf zorgen zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn lichamelijke klachten zoals gewrichtspijn verbeterde en mijn vingers waren minder stijf en verkrampt. Ook heb ik stappen ondernomen om mijn darmen te laten onderzoeken. Het was opvallend hoe ik na de reflexbehandeling buikkrampen kreeg en goed naar de wc kon. De behandelingen hebben mij geholpen in mijn beslissingen die bepalend waren voor de rest van mijn leven. Ze waren voor mij zeker de moeite waard. José je bent een warm en gevoelig mens, bedankt voor je zijn en je luisterend oor.

Vrouw 45 jaar overgangsklachten


Sinds een aantal maanden ben ik onder behandeling bij José. Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak. José werkt professioneel en is erg prettig in de omgang. De behandelingen hebben mij heel erg goed gedaan. Naast dat het heerlijk ontspannend is, heeft het mijn lichaam weer in balans gebracht en zijn mijn klachten aanzienlijk verminderd. Ik kan het bij iedereen aanbevelen.

Vrouw 60 jaar stress klachten en in de overgang


Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren, het gebeurde in een rustige ontspannen sfeer met rustgevende achtergrond muziek. Tijdens de eerste behandelingen was ik erg gespannen door een verdrietige privé situatie, maar mede door jouw behandelingen kon ik me op die momenten ontspannen en je had ook een luisterend oor. Nadat ik mezelf iets beter ging voelen, kon ik me beter gaan richten op jouw behandelingen en kon ik ook aangeven welke effecten het soms op mij had. Verrassend was het dat je tijdens de behandeling klachten bij mij ontdekte, waar ik niet over had gesproken. Je hebt me goede leef adviezen meegegeven. Mijn klachten zijn niet over maar wel verminderd.

Vrouw 31 jaar, 38 weken zwanger van haar tweede kindje


Aan het einde van mijn zwangerschap kreeg ik steeds meer last van zwangerschapskwaaltjes, zoals pijn aan mijn schaambeen, obstipatie en bekkenpijn. Via bekenden kwam ik bij José terecht, die middels voetreflexie deze kwaaltjes onderhanden heeft genomen. De relaxte setting is mij het meest bijgebleven en zorgde ervoor dat ik meteen kon ontspannen. Vooral in je zwangerschap is een uurtje tijd voor het kindje en jezelf erg prettig. Ik vond het wonderbaarlijk wat voor een effect de behandeling in vrij korte tijd op mijn lichaam had. Al mijn klachten werden aanzienlijk minder. Daarbij kon José via bepaalde drukpunten contact maken met mijn kindje in mijn buik, die daar positief op reageerde, heel bijzonder om te ervaren! José leerde mij ook drukpunt/massagetechnieken op mijn voeten, om de pijn tijdens de weeen te kunnen verminderen. Tijdens de bevalling heeft mijn man dit toegepast en het hielp echt. Inmiddels is onze gezonde zoon geboren en het is een hele ontspannen en vrolijke baby. Ik ben heel tevreden over de diverse behandelingen die ik van José heb gehad en kan het iedereen aanraden. José is een lieve open vrouw waar je je meteen bij op je gemak voelt.

Vrouw 37,5 weken zwanger van haar eerste kindje


Ik heb echt heerlijk genoten van de voetreflex in mijn zwangerschap, het was niet alleen super ontspannend en rustgevend, het gaf mij ook innerlijk veel rust. Door de hormonen voelde ik me vaak onrustig en opstandig, door de reflex kreeg ik innerlijk meer rust en kon ik de rusteloosheid, die hormonen met zich meebrengen, veel beter aan. Ook had ik de dagen na de reflex  geen onrustige dromen en sliep ik ’s nachts lekker door. Vooral aan het einde van mijn zwangerschap vond ik het heerlijk om een goede nachtrust te hebben. Ik voelde me daardoor overdag ook fitter. Kortom de reflex gaf mij veel rust en ontspanning, vooral aan het einde van een zwangerschap, wanneer alles toch al zo zwaar is. José super bedankt!

Kay Poelen, eigenaresse www.ByKay.nl of www.draagdoek.nl


In mijn drukke bestaan is het soms moeilijk om te relaxen, heb ik nogal wat klachten én loop ik regelmatig tegen wat spierblokkades in m'n lichaam op. José kijkt naar wat ik nodig heb, de ene keer een voetreflexmassage, de keer erop een integrale lichaamsmassage of een chinflex wellness behandeling. Ik loop altijd weer met een goed gevoel en een ontspannen lijf naar buiten en kan er dan weer even tegen! Fijn ook is dat het door mijn zorgverzekering grotendeels vergoed wordt.

Jacqueline


Ik kom al langere tijd in de praktijk van José en ervaar dit als zeer prettig en heilzaam. José is behalve een luisterend oor en een warme persoonlijkheid ook een heel goede therapeute. Bij een blokkade in mijn rug heeft ze enkele keren integrale massage gegeven. Je merkt dat deze vorm van massage direct verlichting geeft en het zelf genezend vermogen van je lichaam activeert. Met regelmaat kom ik ook voor de voetreflexzonetherapie.  Dit noem ik maar het onderhoud voor mijn lichaam. Ik doe dit met name preventief. Ik geloof er namelijk in,  dat het opruimen van kleine blokkades (psychisch of fysiek) je behoedt voor ernstigere klachten. De therapie is een belangrijk onderdeel van mijn gezonde lifestyle  en ik ben erg blij dat José er voor me is.