De behandeling

De vrijblijvende kosteloze kennismaking/intake

Over het algemeen is een intake van 30 minuten voldoende; deze tijd is nodig voor een korte uitleg van de reflexzonetherapie en introducerende drukpuntmassage. Tevens bespreken we even kort je klachtenpatroon en of reflexzone iets voor jou zou kunnen betekenen. Op basis hiervan maken we eventueel een vervolgafspraak.

Voor het eerste consult vraag ik je vriendelijk een anamnese formulier in te vullen. Dit anamnese formulier krijg je van mij mee.

Het eerste consult

Bij het eerste consult evalueren we samen het ingevulde anamnese formulier, ik onderzoek je voeten waarbij ik bouw, vorm van de voeten, eelt, pijnpunten en andere bijzonderheden in een voetenkaart opteken. Ik wil je daarom ook vriendelijk verzoeken om op de dag van het eerste consult geen voetencreme te gebruiken en een eventueel bezoek aan een pedicure uit te stellen tot na de eerste behandeling. Eelt en andere onregelmatigheden aan de voeten kunnen namelijk aandachtspunten zijn. Ik maak een behandelplan.

Voorafgaand aan het tweede consult, bespreek ik het behandelplan met je en begint de eigenlijke behandeling. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is vooraf moeilijk aan te geven, maar over het algemeen is na drie á vier behandelingen te beoordelen of de therapie resultaat oplevert.   

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling lig je in een comfortabele behandelstoel. Het is belangrijk dat je goed aangeeft of een bepaalde plek pijn doet, en of je de uitgeoefende druk op de voeten als prettig of onprettig ervaart. Je krijgt wat water of kruidenthee te drinken om het lichaam de gelegenheid te geven de losgekomen afvalstoffen kwijt te raken. Aanbevolen wordt ook de dagen na de behandeling extra te drinken. (warm water). Door warm water worden de afvalstoffen goed en snel afgevoerd. Hierdoor duren eventuele reacties op de behandeling minder lang en zijn ze minder hevig.