Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze waarbij de behandeling gericht is op de gehele mens (lichaam en geest).

Met deze therapie wordt het totale lichaam behandeld door druk uit te oefenen op bepaalde reflexpunten. Deze reflexpunten bevinden zich veelal op de voeten, maar we vinden ze ook op de oren, handen en gezicht. Deze reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, wat zorgt voor een betere doorbloeding en versnelt het reinigingsproces van het lichaam, zodat giftige stoffen sneller het lichaam verlaten. Ook is ze effectief als preventieve maatregel om een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid te waarborgen en/of te bevorderen. Het brengt rust in je hoofd zodat je de signalen van lichaam en geest beter kunt voelen en begrijpen.

De behandeling kan bij iedereen, volwassenen, kinderen maar ook bij baby's, vóór de bevalling, na de zwangerschap, na een (ingrijpende) verandering in je leven, na een operatie of tijdens een ziekteproces worden toegepast. Een moment voor jezelf. Preventief ter voorkoning van klachten.