Reflexzonetherapie en kanker

Kanker en massage: een aanraking die meer zegt dan 1000 woorden.
De essentie van aanraken is liefdevolle aandacht, werkelijk contact en verbinding.

Kanker en de bijbehorende behandelingen grijpen diep in je persoonlijkheid. Er over praten kan helpen, maar soms is het lichaam een betere poort tot het hervinden van jezelf.

Wanneer iemand hoort dat hij/zij kanker heeft, stort de wereld in. Je komt in een rollercoaster van emoties terecht en moet ondertussen allerlei beslissingen aangaande de te volgen behandeling maken.
Als de reguliere behandelingen starten krijg je te maken met allerlei bijwerkingen die een enorme impact hebben op je fysieke en emotionele gestel. Maar ook als de behandelingen afgelopen zijn, ben je zeker nog niet helemaal in balans.

Massage kan ondersteuning bieden
Voetreflexologie bij kanker is aanvullend aan de ziekenhuisgeneeskunde, ze biedt geen genezing, maar kan veel betekenen op het gebied van energie, je beter in je vel voelen, pijn, chronische vermoeidheid, geestelijk welzijn, misselijkheid, hoofdpijn en kan helpen bij acceptatie. Je komt uit je hoofd en voelt je weer thuis in je lichaam.In alles fases die een patiënt met kanker doorgaat kunnen massages heel goed ondersteunen. 

Doordat ik de opleiding oncologiereflex heb gevolgd bij Total Health kan ik als goed opgeleide gespecialiseerde therapeut cliënten tijdens het behandelproces  masseren.

  • Vrouw 61 jaar, diagnose 2012 borstkanker. Behandeling gestart. Neuropathie a.g.v. de chemo. Gestart met hormoontherapie, nu nog tot 2020. De klachten van de hormoontherapie zijn divers: weinig energie, emotioneel, gewrichtsklachten, ’s nachts vaak wakker.In 2016 kwam de voetreflexologie op mijn pad. Een fijne therapie om uit mijn hoofd te komen, de rust terug te vinden, de energie weer te laten stromen en verlichting te krijgen voor de neuropathie. De fijne muziek, de emoties die er kunnen zijn, de zorgzaamheid, de betrokkenheid en de kundige handen van Jose maken voor mij dat ik me langzaam beter ga voelen en de hele wereld weer aan kan. Ik kom weer lekker ontspannen thuis
  • Vrouw 57 jaar, na mijn borstkanker bleef ik klachten houden van moeheid en slechter slapen. De chemo, operatie en bestraling waren een behoorlijke aanslag op mijn lichaam. Hoe nu verder! Ik wilde toch kijken naar mogelijkheden om wat meer energie terug te krijgen. De voetreflexzonetherapie en de adviezen van Jose hebben ertoe bijgedragen dat ik meer energie heb gekregen en ook mijn nachtrust is minder verstoord. Dankjewel José voor de fijne behandelingen.

.